У пунктах пропуску на західному кордоні запрацювала система єЧерга

У пунктах пропуску на західному кордоні запрацювала система єЧерга

Фото
Укрінформ
У пунктах пропуску з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Молдовою запрацювала система єЧерга.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

“Проєкт впроваджуватиметься поетапно. Цього тижня вже запрацювала реєстрація до єЧерги для вантажного автотранспорту в 16 пунктах пропуску через державний кордон. Для автобусів запис буде доступний попередньо з липня, а для легкових автомобілів – з серпня цього року”, - ідеться у повідомленні.

Послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок доступна на сайті echerha.gov.ua або у мобільному застосунку єЧерга.

Послугою можуть скористатися водії вантажівок, які планують перетинати кордон в наступних пунктах пропуску: “Ягодин – Дорогуськ”, “Рава-Руська – Хребенне”, “Краківець – Корчова”, “Шегині – Медика”, “Устилуг – Зосин”, “Нижанковичі – Мальховіце” (місце перетину кордону), “Ужгород – Вишнє-Нємецьке”, “Тиса (Чоп) – Захонь”, “Порубне – Сірет”, “Могилів-Подільський – Отач”, “Дякове – Халмеу”, “Мамалига – Крива”, “Старокозаче – Тудора”, “Виноградівка – Вулкенєшть”, “Орлівка – Ісакча”, “Рені – Джюрджюлешть”.

Зареєструвавшись у відповідному застосунку, водій отримуватиме інформацію про статус у черзі, її просування та час прибуття у пункт пропуску.

Час запуску прогнозується від проєктної пропускної здатності кожного пункту пропуску та швидкості оформлення транспортних засобів на суміжній стороні.

Інструкції для реєстрації доступні трьома мовами за посиланнями: українською, англійською, польською.

Незабаром можна буде скористатись інструкціями угорською, румунською, турецькою та словацькою мовами.

Відеоінструкцію “Як стати в чергу?” можна знайти за посиланням.

З питаннями про роботу проєкту, реєстрацію в черзі можна звертатися на електронну пошту support@echerha.gov.ua. Звернення також можна лишати через форму зворотного зв’язку на сайті: echerha.gov.ua, чи телефонувати на Лінію підтримки за номерами +38(044) 334 4304 та +380 67 120 0483.

У ДПСУ нагадали, що 2 травня Кабінет Міністрів ухвалив постанову про поширення проєкту “Електронна черга перетину кордону” (єЧерга) на 16 міжнародних автомобільних пунктах пропуску для вантажних автомобілів.

Читайте також: Водії з «живої» черги після запуску електронної не втрачають свої місця на пунктах пропуску – Найєм

Проєкт “Електронна черга перетину кордону” реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Державною прикордонною службою, Міністерством цифрової трансформації, Укртрансбезпекою, Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури, Державною митною службою за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Як повідомлялось, у грудні 2022 року на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" запрацювала електронна черга перетину кордону. Вона була розроблена спеціально для українського ПП і враховує особливості української нормативно-правової бази.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-