Сольський обговорив із болгарським колегою експорт та транзит української агропродукції

Сольський обговорив із болгарським колегою експорт та транзит української агропродукції

Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зустрівся з міністром сільського господарства Республіки Болгарія Явором Гечевим у Софії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що міністри обговорили питання транзиту та експорту української агропродукції до/через територію Болгарії з огляду виконання рішення, яке було прийнято Єврокомісією про заборону експорту деяких видів української сільгосппродукції у п'ять країн ЄС.

Читайте також: Сольський обговорив з польським колегою транзит української агропродукції

Болгарія підтвердила готовність імпортувати всю агропродукцію з України, крім чотирьох культур, про які йдеться в рішенні Єврокомісії, а саме: соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія 2 травня 2023 року офіційно оголосила про запровадження «виключних та тимчасових» запобіжних заходів проти імпорту з України, які обмежують надходження сільськогосподарських товарів українського виробництва до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини.

Читайте також: Сольський обговорив з румунським колегою транзит української агропродукції

Обмеження стосуватимуться чотирьох сільськогосподарських продуктів: пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику, що походять з України, - і залишатимуться чинними до 5 червня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-