ВАКС визначив застави двом ексзаступникам директора Украероруху

ВАКС визначив застави двом ексзаступникам директора Украероруху

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у справі про завдання 160 млн грн збитків державному підприємству «Украерорух».

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

«За клопотанням детективів НАБУ, погодженими прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжні заходи колишнім посадовим особам ДП «Обслуговування повітряного руху України» (ДП «Украерорух»), підозрюваним у зловживанні службовим становищем, що призвело до завдання 160 млн грн збитків державному підприємству», - ідеться в повідомленні.

Так, суд частково задовольнив клопотання та застосував до колишнього першого заступника директора державного підприємства запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,073 млн грн. Колишньому заступнику директора з розвитку ДП «Украерорух» суд обрав запобіжний захід у вигляді 2,684 млн грн застави.

Також на підозрюваних покладено такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора чи суду; не відлучатися з Київської області та м. Львів (відповідно) без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Читайте також: Спроба заволодіння землею у Києві: суд збільшив заставу народному депутату майже до 27 мільйонів

Строк дії обов’язків - до 2 липня 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні детективи Національного антикорупційного бюро оголосили підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до завдання 160 млн грн збитків державному підприємству, колишнім посадовим особам ДП «Обслуговування повітряного руху України», що входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-