Держбюджет у І кварталі отримав від приватизації ₴902 мільйони

Держбюджет у І кварталі отримав від приватизації ₴902 мільйони

Укрінформ
За перший квартал 2023 року держбюджет отримав від приватизації 902 млн грн, що є найкращим показником роботи Фонду держмайна за останні десять років, оскільки в середньому за відповідний період впродовж останнього десятиліття приватизація приносила 234 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

"Наша мета — чесна та прозора приватизація з максимальною конкуренцією на аукціонах. Результат за перший квартал свідчить про те, що бізнесу цікаво інвестувати в державні активи. Тому зараз працюємо над тим, щоб незабаром відновити велику приватизацію", — заявив голова ФДМУ Рустем Умєров.

Фонд держмайна у I кварталі виставляв на торги логістичні, торговельні, складські, спиртові активи тощо. Зокрема, вдалося вперше приватизувати морський порт в Україні. Торги за порт «Усть-Дунайськ» принесли до бюджету понад 200 млн грн.

Інвестори також активно цікавилися спиртовими активами. Наприклад, під час торгів з продажу Сторонибабського спиртзаводу його вартість зросла у 2,7 раза – до 142 млн грн. Крім того, приватизація Барського спиртокомбінату принесла до держбюджету 21,3 млн грн — у 4,7 раза більше стартової ціни.

Читайте також: Пряма бюджетна підтримка від ЄС цьогоріч сягнула €6 мільярдів - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, впродовж березня Фонд державного майна провів 53 приватизаційні аукціони та залучив понад 627 млн гривень.

Фонд державного майна планує виставляти на продаж обʼєкти великої приватизації у другому-третьому кварталі цього року.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-