Нафта продовжує дешевшати

Нафта продовжує дешевшати

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок у понеділок, 24 квітня, знижуються, у п'ятницю котирування зросли, проте за підсумками минулого тижня вони впали на понад 5%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Червневі ф'ючерси на Brent подешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $1,13 (на 1,4%), до $80,53 бареля. У п'ятницю Brent здорожчала на $0,56 (на 0,7%) – до $81,66 за барель.

Червневі ф'ючерси на WTI знизилися в ціні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,93 (на 1,2%) – до $76,94 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,5 (на 0,7%) і становить $77,87 за барель.

За минулий тиждень котирування Brent знизилися на 5,4%, WTI – на 5,5%.

Читайте також: Україна нарощуватиме власний нафтовидобуток – Шмигаль

Трейдери побоюються, що подальше посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою та іншими великими центробанками може спричинити погіршення стану світової економіки й скорочення попиту на пальне.

Ці чинники більш ніж компенсують оптимізм щодо відновлення економіки Китаю після скасування суворих обмежень, запроваджених для стримування пандемії COVID-19 наприкінці 2022 року.

Читайте також: Казахстан збільшив експорт нафти в обхід росії – Reuters

На тлі погіршення економічного тла і все ще «яструбиної» поведінки Федеральної резервної системи (ФРС) немає реальних позитивних причин для зростання нафтового ринку, вважають аналітики Sevens Report Research.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-