Уряд схвалив рішення, що дозволить «Укрзалізниці» залучити кошти від Франції для поставки рейок

Уряд схвалив рішення, що дозволить «Укрзалізниці» залучити кошти від Франції для поставки рейок

Укрінформ
Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт щодо фінансової підтримки проєкту постачання рейок АТ «Укрзалізниця» у межах договору між Україною та Францією.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Схвалено проєкт Закону «Про ратифікацію Рамкового договору між урядом України та урядом Французької Республіки щодо фінансової підтримки проєкту постачання рейок АТ «Укрзалізниця», - йдеться у повідомленні.

Ратифікація Рамкового договору дозволить залучити кошти на пільгових умовах від уряду Французької Республіки, необхідні для постачання рейок для потреб АТ «Укрзалізниця», які виникли у звʼязку із військовою агресією рф. Кредит надається в розмірі, що не перевищує €37,6 мільйона.

Читайте також: Укрзалізниця зменшила вартість перевезення зернових

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі 13 грудня 2022 року відбулася двостороння бізнес-конференція зі стійкості та відновлення України. Між Україною і Францією за результатами Двосторонньої бізнес-конференції зі стійкості та відновлення України було підписано низку угод про співпрацю у різних галузях. Одна з них - угода щодо пільгової позики в розмірі 37,6 млн євро на постачання 20 000 тонн рейок, вироблених у Франції компанією Saarstahl, що дасть змогу відремонтувати понад 150 км колії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-