АРМА готує до продажу арештовану руду російського олігарха

АРМА готує до продажу арештовану руду російського олігарха

Укрінформ
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) готує до реалізації арештовану залізну руду виробництва Лебединського гірничо-збагачувального комбінату, який належить російському олігарху усманову.

Про це повідомляє пресслужба АРМА, передає Укрінформ.

«Працівники АРМА провели огляд та готують до реалізації арештовану залізну руду, що знаходиться в порту «Південний». Зокрема, фахівцями агентства оглянуто на складах залізорудні брикети виробництва Лебединського гірничо-збагачувального комбінату, який належить російському олігарху алішеру усманову», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що майно було доставлено до порту із застосуванням митного режиму «транзит» для накопичення суднової партії з метою подальшого транспортування до Китайської Народної Республіки.

Фахівці Нацагентства здійснили також огляд переданих для реалізації залізорудних котунів виробництва Михайлівського ГЗК, які також розміщені в зоні митного контролю ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт». 

Читайте також: АРМА за місяць розшукало активів майже на ₴1,3 мільярда

Як зауважили в установі, активи зберігаються на різних складах та майданчиках і наразі є нерозмитненими.

За результатами огляду майна АРМА зібрало необхідну інформацію, яка буде використана при оцінці активів. На даний момент Нацгентство здійснює заходи щодо передачі вказаного майна на реалізацію торговому майданчику, визначеному в порядку конкурсного відбору.

Як повідомлялося, в управління АРМА передали раніше арештовані в декількох морських портах України 166 тисяч тонн залізної руди орієнтовною вартістю 1,8 млрд грн, яка є власністю іноземної компанії.

Фото: АРМА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-