Доходи загального фонду місцевих бюджетів у І кварталі становлять ₴103,8 мільярда - Мінфін

Доходи загального фонду місцевих бюджетів у І кварталі становлять ₴103,8 мільярда - Мінфін

Укрінформ
До загального фонду місцевих бюджетів за січень-березень 2023 року надійшло 103,8 млрд грн, що на 17,1 млрд грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що основними доходами загального фонду місцевих бюджетів (без урахування міжбюджетних трансфертів) за перший квартал 2023 року були: 68,2 млрд грн – податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), 13,5 млрд грн – єдиний податок, 7,9 млрд грн – плата за землю, 1,9 млрд грн – податок на нерухоме майно, 4,7 млрд грн – акцизний податок, 3,7 млрд грн – податок на прибуток підприємств приватного сектору економіки та 3,8 млрд грн – доходи від інших податків.

Вагомий приріст доходів загального фонду місцевих бюджетів зафіксовано у таких областях: Житомирській (+61%), Чернігівській (+58,4%), Закарпатській (+53,3%), Волинській (+48,2%), Черкаській (+46,1%), Львівській (+43,6%), Рівненській (+42,4%), Чернівецькій (+42%).

Збільшення доходів у цих областях пов’язано, зокрема, з тим, що у ці регіони перемістилися здебільшого внутрішньо переміщені особи та бізнес із територій, де ведуться або велися бойові дії, або з територій, які були чи є тимчасово окупованими збройними формуваннями російської федерації.

Відповідно, найменший показник доходів загального фонду місцевих бюджетів виявлено на території тих областей, де проходять активні бойові дії або які були чи є тимчасово окупованими збройними формуваннями російської федерації, зокрема в Донецькій, Запорізькій, Луганській, Харківській та Херсонській областях.

Читайте також: Уряд у І кварталі спрямував на соцвиплати 117,3 мільярда – Мінфін

Незважаючи на війну рф проти України, завдяки швидкій адаптації органів державної влади та органів місцевого самоврядування вдалося забезпечити виконання та збільшення доходів загального фонду місцевих бюджетів на +19,7% більше порівняно з першим кварталом 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 398,1 млрд грн, що на 46,2 млрд грн більше порівняно з 2021 роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-