Укрпошта запустила першу автоматизовану лінію сортування посилок

Укрпошта запустила першу автоматизовану лінію сортування посилок

Фото, відео
Укрінформ
Акціонерне товариство “Укрпошта” запустило першу автоматичну лінію із сортування посилок, що збільшить швидкість обробки у 20 разів.

Як передає Укрінформ, про це генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський повідомив у Телеграмі.

“Завдяки впровадженню 1-го конвеєру на 64 напрями ми збільшили швидкість обробки дрібних посилок з 400шт/годину до 8 000! Лише 1 смуга може сортувати 150 тис. посилок на добу. Це у 8 разів більше, ніж наші працівники вручну обробляли раніше”, - підкреслив Смілянський.

“Укрпошта покращила не лише показник швидкості, але й точність сортування. Тому, починаючи з 5 квітня (а з липня з новою швидкістю), ви зможете отримати нові враження від користування поштовими послугами Укрпошти, оцінити швидкість та якість доставки. Цього року плануємо встановити ще, як мінімум, 4-5 нових ліній, а план на першу половину 2024 - повністю перейти на автоматизований режим сортування по всій краіні”, - зауважив Смілянський.

За його словами, під час війни проєкт загальмував, бо відомі міжнародні компанії не були готові постачати в Україну.

“І це добре, бо є привід пишатися тим, що ця cортувальна смуга створена руками українських розробників - UISLabs, а більше 90% її складових виготовлено на 10 різних промислових підприємствах України (включно з металом з Азовсталі)”, - підкреслив Смілянський і подякував партнерам Укрпошти, а також всій команді, яка майже цілодобово працювала над проєктом.

Лінії придбані за кошти Укрпошти, за результами прозорого тендеру, зауважив Смілянський.

Читайте також: Укрпошта презентує марку «Kalush»

Як повідомляв Укрінформ, гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський і керівник Пошти Естонії Март Мегі підписали угоду про співробітництво між компаніями та підтвердили зниження тарифів між країнами.

Фото: Телеграм Igor Smelyansky/Ігор Смілянський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-