БЕБ арештувало логістичний центр вартістю ₴700 мільйонів, який належить росіянам

БЕБ арештувало логістичний центр вартістю ₴700 мільйонів, який належить росіянам

Укрінформ
Бюро економічної безпеки арештувало один із найбільших логістичних центрів вартістю у 700 мільйонів гривень, який належить росіянам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"Транспортний холдинг, який є одним із найбільших в Україні логістичних центрів, підозрюється в ухиленні від сплати податків у сумі понад 18,3 млн грн. Детективи Бюро економічної безпеки України також встановили, що його бенефіціарними власниками через кіпрську офшорну компанію є громадяни російської федерації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за результатами санкціонованих обшуків адміністративних будівель підприємства детективи БЕБ виявили та вилучили документи фінансово-господарської діяльності, що свідчать про правопорушення, а також документи, які підтверджують громадянство російської федерації засновників.

Громадяни рф за попередньою змовою зі службовими особами товариства, починаючи з 2021 року, завищували податковий кредит з податку на додану вартість під час фінансово-господарських операцій з декількома суб’єктами господарської діяльності. Такі порушення вимог Податкового кодексу України призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету понад 18,3 млн грн.

Як наголосили у БЕБ, у межах досудового розслідування заарештовано корпоративні права товариства. А також шляхом заборони відчуження, розпорядження та користування майном - 9 одиниць транспортних засобів та 13 об’єктів нерухомості (будівлі, земельні ділянки тощо), які зареєстровані за ним. Орієнтовна загальна вартість товарно-матеріальних цінностей, на які накладено арешт, сягає близько 700 млн грн.

Читайте також: На Київщині через службу таксі нелегально проконвертували ₴50 мільйонів - БЕБ

Як повідомляв Укрінформ, Бюро економічної безпеки передало до АРМА корпоративні права підприємства, комплекс із виготовлення м’ясних заморожених напівфабрикатів, вартість якого становить 350 млн грн. Кінцевим власником підприємства є громадянин росії.

Фото: БЕБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-