Ціна на газ у Європі й надалі знижуватиметься на тлі теплої погоди — Bloomberg

Ціна на газ у Європі й надалі знижуватиметься на тлі теплої погоди — Bloomberg

Укрінформ
Європейські ціни на газ продовжили знижуватися у вівторок, оскільки тепла погода наприкінці року зменшила занепокоєння щодо поставок і збільшила запаси.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Ціни ф'ючерсів на газ хабі TTF у Нідерландах впали ще на 3,6% після падіння минулого тижня, оскільки очікується, що температури залишатимуться вищими за норму в північно-західній Європі навіть у новому році.

Великі запаси скрапленого природного газу і типове сповільнення промислового попиту наприкінці року також знижують орієнтир для регіону.

Станом на ранок, 27 грудня, ціна становила 82,34 євро за мегават/годину або близько 920 доларів США за 1 000 кубічних метрів.

Зазначається, що зниження європейської ціни ф'ючерсів також допомагає послабити тиск на азіатські ціни на скраплений природний газ.

Читайте також: У МВФ вважають, що росія втратила газовий ринок Європи назавжди

Тим часом трейдери уважно стежать за ознаками порушення потоків СПГ із США, головного постачальника в Європу, після того, як сильний зимовий шторм охопив частини країни.

Як повідомляв Укрінформ, міністри енергетики ЄС дійшли спільного рішення щодо запровадження механізму ринкової корекції та обмеження ціни на закупівлю природного газу з метою стабілізації ситуації на енергетичному ринку Євросоюзу. Вона становитиме 180 євро за мегават/годину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-