Суд заочно заарештував заступника голови правління Укргазбанку

Суд заочно заарештував заступника голови правління Укргазбанку

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд заочно заарештував заступника голови правління Укргазбанку, підозрюваного у справі щодо розкрадання понад 200 мільйонів гривень.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ.

«14 грудня 2022 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще одному підозрюваному у справі щодо протиправної діяльності службових осіб державного АБ «Укргазбанк», яка завдала збитків на суму понад 206 млн гривень, а саме - заступнику голови правління Укргазбанку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після затримання фігуранта і доправдення до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 8 грудня Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишнього голову Національного банку України.

6 жовтня НАБУ повідомило про підозру колишньому голові Нацбанку Кирилу Шевченку.

Читайте також: Ексглава Нацбанку запевняє, що не переховується від слідства

Йому інкримінували налагодження схеми впродовж 2014-2020 років на посаді очільника державного АБ "Укргазбанк", яка призвела до збитків у сумі понад 206 млн грн. Загалом у справі повідомили про підозру п’ятьом особам, серед яких колишні та чинні високопосадовці банківських установ.

24 жовтня Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук трьох посадовців АБ "Укргазбанк", які, за версією слідства, причетні до розкрадання понад 200 млн грн.

У листопаді Шевченка оголосили у міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-