Міноборони Британії спростовує брехню путіна про українське зерно

Міноборони Британії спростовує брехню путіна про українське зерно

Укрінформ
Міністерство Великої Британії спростувало заяву президента росії путіна про те, що більшість українського зерна доставлено в ЄС, а не бідним країнам.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у твіті британського Міноборони, розміщеного в неділю.

7 вересня 2022 року президент Путін заявив, що лише 60 тисяч тонн зерна, вивезеного з України, починаючи з серпня, було відправлено до країн, що розвиваються. А більша частина, мовляв, була доставлена до країн Євросоюзу, нагадали в Міністерстві оборони.

Читайте також: До Африки прибуло чергове судно з українським зерном

«Твердження Путіна не відповідає дійсності… - ідеться у твіті. - росія проводить цілеспрямовану стратегію дезінформації, намагаючись зняти з себе відповідальність за проблеми продовольчої безпеки, дискредитувати Україну та мінімізувати протидію своєму вторгненню».

Як повідомляв Укрінформ, за даними Мінінфраструктури станом на 10 вересня, від часу виходу першого судна з українським продовольством уже експортовано 2,6 млн тонн агропродукції. Загалом з українських портів вийшли 113 суден з продовольством, яке була направлено до країн Азії, Європи та Африки.

Відповідно до угоди, підписаної 22 липня Україною, Туреччиною, росією та ООН, три українські порти було розблоковано для перевезення зерна, призначеного на експорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-