Україна постійно веде перемовини щодо передачі заморожених за кордоном російських активів - ОП

Україна постійно веде перемовини щодо передачі заморожених за кордоном російських активів - ОП

Укрінформ
Українські дипломати ведуть перемовини з іноземними державами щодо конфіскації коштів росії для компенсації втрат від війни.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов у коментарі журналістам в ході конференції "Співпраця з ОЕСР та нові горизонти для українського антикорупційного порядку денного", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Треба розуміти, що кошти, які заморожені у закордонних юрисдикціях, поділяються на кілька видів. Це суверенні кошти росії і кошти фізичних осіб, олігархів, які підтримують режим путіна... Наші дипломати постійно знаходяться у перемовному процесі з іноземними юрисдикціях. Окремі юрисдикції приймають законодавство, яке дозволяє звернути майно фізосіб і спрямувати на репарації" - сказав він.

Щодо передачі Україні арештованих суверенних коштів росії, то цей процес, за словами Смирнова, є складним, але українська влада намагається розблокувати його.

Читайте також: У Євросоюзі заморозили €12,5 мільярда російських олігархів

"По суверенних коштах - складне питання, бо ці країни розміщували кошти центрального банку росії під гарантії свого уряду. Але ми не зупиняється. На цьому напрямку теж рухаємося повільно", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що ключовим джерелом відбудови держави мають бути конфісковані активи росії і російських олігархів.

За його словами, частина країн уже розпочали процеси не просто заморожування, а й конфіскації цих активів, зокрема Німеччина, Канада та США.

Наразі у світі заблоковано $540-550 мільярдів російських коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-