росії не вдалося збути в Лівані крадене українське зерно, кораблі розвантажили в Сирії - розвідка

росії не вдалося збути в Лівані крадене українське зерно, кораблі розвантажили в Сирії - розвідка

Укрінформ
російські загарбники продовжують красти українське зерно на тимчасово захоплених територіях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що російські суховантажні судна “Матрос Кошка” та “Матрос Пожинич” з викраденою українською сільськогосподарською продукцією (зерно, загальною масою 54 тис. тон) 13 липня планували захід до порту Бейрут у Лівані. Оператор суден – російська компанія “Crane Marine Contractor LLC” (Астрахань).

Читайте також: У порту Маріуполя загарбники намагаються запустити зерновий термінал

"Втім, ліванська влада заборонила їхнє розвантаження. У зв’язку з цим, судна були перенаправленні до Сирії, в порти Латакія та Тартус. У подальшому з сирійської території українське зерно планується доставляти вантажівками до інших країн Близького Сходу та Північної Африки”, - ідеться у повідомленні.

Також росіяни намагаються відновити роботу морського порту в Маріуполі. Насамперед, планується встановити сполучення з Ростовом-на-Дону для вивезення українського металу.

Читайте також: росіяни продовжують красти зерно на захоплених територіях Запоріжжя - розвідка

У ГУР зазначили, що суттєвою проблемою залишається неспроможність росіян забезпечити постачання електроструму для роботи порту.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники готують морський порт для перевалки вкраденого врожаю та намагаються запустити там роботу зернового термінала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-