Європейські залізничні компанії хочуть допомогти Укрзалізниці

Європейські залізничні компанії хочуть допомогти Укрзалізниці

Укрінформ
Близько 30 керівників європейських залізниць підтвердили свою солідарність з Україною та підтримку "Укрзалізниці".

Як передає Укрінформ із посиланням на APA, це відбулося під час щорічних зборів Співтовариства європейських залізниць та інфраструктури (CER), які проходять 8-9 липня у Відні.

"Колеги з "Української залізниці" щодня працюють у неймовірних обставинах і ризикують своїм життям. Їм потрібна наша підтримка, щоб залізничний рух в Україні міг продовжуватися. Тому цілком логічно і правильно, що ми як європейські залізниці посилаємо сильний сигнал і зобов’язуємося допомогти – через усі національні кордони та ширину колії", – заявив нинішній президент CER, очільник "Австрійських федеральних залізниць" (ÖBB) Андреас Матте.

Заплановано, що у суботу у ході зборів CER буде підписано також "Українську декларацію", яку було представлено напередодні і в якій наголошується на солідарності залізниць-партнерів у Європі з Україною. У документі вказується на готовність європейських залізничних компаній долучитися до реконструкції інфраструктури "Укрзалізниці" після завершення війни. З цією метою керівники європейських залізниць виступають із закликом до ЄС з проханням створити фонд "Відбудуй Україну" з метою швидкого та незабюрократизованого надання коштів для української залізниці та її інфраструктури.

Гендиректор Deutsche Bahn, заступник голови CER Річард Лутц також заявив, що українська залізниця має бути інтегрована в транс'європейську транспортну мережу паралельно з процесом вступу до ЄС.

Читайте також: У Польщі понад 400 компаній готові відбудовувати Україну

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну та продовжила війну, що розпочала проти України ще у 2014 році. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Сили оборони України чинять героїчний опір загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-