Чому підвищили курс для карткових операцій за кордоном – роз'яснення Нацбанку

Чому підвищили курс для карткових операцій за кордоном – роз'яснення Нацбанку

Укрінформ
Незважаючи на зняття обмеження на валютний курс для банків, самі фінустанови незначно підвищили курс для карткових операцій громадян за кордоном.

Про це повідомили у пресслужбі Нацбанку в коментарі Укрінформу.

"Банки незначно підвищили курс для карткових операцій громадян за кордоном. Різниця між курсом для таких операцій 20 травня та курсом 14 червня в найбільших банках не перевищує 1 грн/дол. США. Це пояснюється тим, що банки конкурують за своїх клієнтів", - пояснили у Нацбанку.

Для більшості українців за кордоном незначне зростання курсу не має значного впливу. Водночас звуження різниці між курсом продажу готівкової валюти та курсом операцій за кордоном (яке вже відбулося) разом зі зменшенням до 50 тис. грн ліміту на зняття готівки з гривневих карт за кордоном (яке було ухвалене 20 травня), знизило мотивацію для "карткового туризму".

Читайте також: Зняття обмеження на валютний курс для банків сприяло зміцненню гривні - Нацбанк

"Це, у свою чергу, дасть змогу захистити міжнародні резерви та відповідно курсову, а отже цінову та фінансову стабільність", - наголосили у НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за яким банки продавали готівкову валюту – він не міг відхилятися на понад 10% від офіційно встановленого регулятором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-