На звільнених від загарбників територіях відкрили проїзд на 40 тимчасових переправах

На звільнених від загарбників територіях відкрили проїзд на 40 тимчасових переправах

Укрінформ
Міністерство інфраструктури відкрило проїзд 40 тимчасовими переправами на звільнених від російських військових територіях.

Як передає Укрінформ, про це міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив у Фейсбуці.

“Щодня ми працюємо над відновленням транспортного сполучення всюди, де це дозволяє військова ситуація. Нам уже вдалося відкрити проїзд на 40 тимчасових переправах, а дорожні компанії продовжують будувати тимчасові об'їзні шляхи там, де сполучення неможливе через підірвані мости”, - повідомив Кубраков.

Він зауважив, що попри те, що роботи дуже багато і вона ні на день не зупиняється, дорожники мають проблеми гострого дефіциту матеріалів та конструкцій.

Читайте також: Рух частиною дороги Київ — Дніпро відновили для всіх видів транспорту

За його словами, особливо це стосується понтонних мостів, які є незамінними в умовах війни. Він додав, що в Мініфраструктури працюють над цим з міжнародними партнерами, які зацікавлені в розбудові якісної та надійної логістичної системи в Україні.

Так, нещодавно Укравтодор підписав угоду з Адміністрацією державних матеріальних резервів Чеської Республіки щодо передачі гуманітарної допомоги – двох понтонних мостів завдовжки 36 метрів кожний.

Кубраков подякував партнерам за підтримку та заявив, що в Мініфраструктури продовжують переговори з колегами з інших країн про аналогічну допомогу будматеріалами та ресурсами.

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко заявив, що на відновлення зруйнованих під час воєнних дій доріг потрібно 900 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-