Близько 17% бізнесу припинили свою діяльність - Мінфін

Близько 17% бізнесу припинили свою діяльність - Мінфін

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни близько 17% бізнесу по Україні призупинили свою діяльність, до 30% - частково втратили активність порівняно з довоєнним станом.

Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко у інтерв’ю виданню Mind, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

"Якщо орієнтуватися на внутрішнє опитування бізнесу, на дані якого спирається і Нацбанк, то зараз 17% бізнесу по Україні призупинило свою діяльність. І до 30% частково втратили активність порівняно з довоєнним станом", - повідомив Марченко.

За його словами, у березні ситуація була значно гіршою.

"У квітні й травні ми бачимо, що ділова активність у країні пожвавлюється і бізнес поступово відновлює діяльність. Наразі малий і середній бізнес (I–III групи) можуть не сплачувати податки. Наприклад, III група замість 5% платить 2%. До того ж цю групу максимально розширено – і такий податок з обороту може платити чи не весь бізнес", - зауважив Марченко.

Читайте також: Близько 65% компаній в Україні не планують релокації до іншої держави

Він наголосив, що держава зараз як ніколи підтримує бізнес. І тому потребує такої ж підтримки з боку бізнесу, аби якомога скоріше виграти цю війну. Це має бути двосторонній процес, з точки зору солідарної відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, понад 600 підприємств завершили переїзд з регіонів, де тривають бойові дії, 390 з них уже відновили роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-