НКРЕКП відновила позапланові перевірки підприємств енергетики та компослуг

НКРЕКП відновила позапланові перевірки підприємств енергетики та компослуг

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), відновила позапланові невиїздні перевірки підприємств у сфері енергетики та комунальних послуг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зазначається, що 13 травня уряд надав право НКРЕКП протягом періоду воєнного стану здійснювати позапланові заходи державного контролю.

"У зв’язку з цим регулятор на своєму відкритому засіданні 24 травня 2022 року прийняв рішення про відновлення позапланових невиїзних перевірок підприємств у сфері енергетики та комунальних послуг протягом дії воєнного стану", - повідомляє НКРЕКП.

У Комісії зауважили, що за період призупинення позапланових перевірок НКРЕКП були зафіксовані численні зловживання з боку компаній електроенергетики та на ринку природного газу.

Зловживання стосувалися як маніпуляцій на ринку електроенергії, недотримання правила балансування, правила функціонування ринку допоміжних послуг, порядку проведення розрахунків на ринку, недотримання гарантованих стандартів якості електроенергії, порушення правил роздрібного ринку електроенергії, так і розрахунків за послугу розподілу природного газу, формування об’єму природного газу споживачу та розрахунків за спожитий газ.

Читайте також: Мешканців Бучі звільнили від сплати за комунальні послуги з 24 лютого до 15 квітня - міськрада

НКРЕКП підкреслює, що така ситуація на енергоринках є неприпустимою, особливо за умов воєнного стану.

У регуляторі розраховують, що відновлення позапланових невиїзних перевірок покращить рівень надання життєво необхідних послуг споживачам.

Як повідомлялося, раніше НКРЕКП спростила процедуру розслідування порушень законодавства щодо функціонування енергетичних ринків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-