За час війни Київстар сплатив 3 мільярди податків і спрямував 33 мільйони на благодійництво

За час війни Київстар сплатив 3 мільярди податків і спрямував 33 мільйони на благодійництво

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну національний телеком-оператор Київстар сплатив до держбюджету 3 млрд грн податків та перерахував до благодійних фондів 33 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі компанії.

Зазначається, що Київстар спрямовує значні ресурси на підтримку обороноспроможності України та реалізацію гуманітарних проєктів. Зокрема, компанія перерахувала на гуманітарні потреби військовиків, лікарень, літніх людей та постраждалих від війни понад 33 млн гривень.

Абоненти компанії також долучились до збору коштів на благодійництво і за допомогою виділених оператором коротких номерів та сервісу СМАРТ-Гроші перерахували на гуманітарні потреби лікарень і військовиків понад 3,2 млн грн.

Читайте також: Moody's знизило рейтинг України і прогнозує поступове відновлення економіки з 2023 року

Повідомляється, що у першому кварталі 2022 року оператор інвестував у розвиток зв'язку 659 млн грн. За даними КС, 95% базових станцій телеком-мережі працюють у звичайному режимі, забезпечуючи громадян України послугами мобільного зв`язку та інтернету. За час воєнних дій компанія побудувала понад 100 об'єктів мобільного зв'язку і підключила до безкоштовного інтернету 1150 бомбосховищ у різних містах України.

У Київстар поінформували, що за час війни абонентам було надано безоплатних послуг або спеціальні умови роботи послуг на суму еквівалентну 425 млн грн. Зокрема, абоненти на тимчасово захоплених територіях можуть дзвонити на номери мережі та користуватись «Домашнім Інтернетом» без оплати. А в 16 країнах, куди вимушено виїхали мільйони українських громадян, абоненти отримують послуги зв'язку за тими ж тарифами, що й в Україні.

Читайте також: Близько 65% компаній в Україні не планують релокації до іншої держави

Крім того, Київстар забезпечує безкоштовним мобільним зв'язком медиків, які працюють у зонах ризику.

Як найбільший платник податків у телеком-галузі оператор перерахував державі з 24 лютого по сьогодні понад 3 млрд грн податків і зборів.

Компанія також надає свої канали зв'язку Держслужбі з надзвичайних ситуацій для оперативного інформування населення. За період з 24 лютого через мережу КС було передано понад 185 мільйонів повідомлень з життєво важливою інформацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-