Газпром обмежує газопостачання до ЄС, не використовує вже оплачені потужності через «Суджу»

Газпром обмежує газопостачання до ЄС, не використовує вже оплачені потужності через «Суджу»

Укрінформ
Оператор ГТС російської федерації ПАТ "Газпром" не використовує вже оплачені потужності для транзиту по газовимірювальній станції "Суджа", штучно обмежуючи постачання газу до Європи.

Як передає Укрінформ, про це повідомив генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон в Фейсбуці.

"Газпром не використовує навіть вже оплачені потужності по точці «Сужда». Продовжується штучне обмеження постачання газу до ЄС", - написав Макогон.

Як повідомлялося, ТОВ «Оператор ГТС України» закликав країни Європи зупинити шантаж і маніпуляції росії на газовому ринку та запровадити ембарго на російські енергоносії аби перекрити потік коштів за імпорт російських ресурсів, який країна-агресор спрямовує на ведення війни проти України.

Читайте також: Газпром повідомив про заборону використовувати ділянку газопроводу Ямал - Європа в Польщі

Із 11 травня припинений транзит газу через ГВС "Сохранівка" на Луганщині. До цього ОГТСУ повідомив про втручання окупаційних сил у технологічні процеси, зміни режимів роботи об’єктів ГТС, включно з несанкціонованими відборами газу з транзитного потоку.

Через газовимірювальну станцію "Суджа", на яку був перенесений увесь транзит, можна перекачувати 244 млн кубометрів газу на добу. Ці обсяги в понад два рази перевищують загальний транзитний потік через українську ГТС згідно поточних контрактних зобов’язань (109,6 млн куб. м на добу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-