В Україні продовжують працювати близько 70% молокопереробних підприємств

В Україні продовжують працювати близько 70% молокопереробних підприємств

Укрінформ
На сьогодні близько 70% молокопереробних підприємств України налагодили своє виробництво та налаштували схеми продажу.

Про це повідомляє пресслужба Комітету аграрної та земельної політики Верховної Ради України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Молочна галузь нашої країни розпочала поступове відновлення. На початку вторгнення росії до України деякі виробники молока та переробні підприємства вимушені були тимчасово призупинити свою діяльність або зменшили виробництво через логістичні проблеми. На сьогодні близько 70% молокопереробних підприємств налагодили своє виробництво та налаштували схеми продажів», - ідеться в повідомленні.

У профільному комітеті зазначають, що виробникам вдалося відновити й експорт молочних продуктів. Так, у квітні було експортовано 5 630 тонн, що лише на 21% менше, ніж в квітні 2021 року.

Водночас відбувається активне заміщення імпорту: за квітень загальний імпорт молочних продуктів становив 3326 т, це на 62% менше, ніж за аналогічний період торік.

Читайте також: Обсяг доступних кредитів для бізнесу перевищив 100 млрд грн - Мінфін

Як повідомлялося, за даними НБУ станом на кінець квітня кількість підприємств, які повністю зупинили діяльність, скоротилася до 17% порівняно з 32% на початку повномасштабної війни. Наприкінці квітня найбільше підприємств працювало у сільському господарстві. Підприємства харчової промисловості у західних областях уже працюють на повну потужність, у звільнених регіонах (Київщина, Сумщина, Чернігівщина) – активно відновлюють виробництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-