Фінляндія конфіскувала два Ferrari і два моторні човни путінського олігарха Ротенберга

Фінляндія конфіскувала два Ferrari і два моторні човни путінського олігарха Ротенберга

Укрінформ
Фінська влада конфіскувала два спортивні автомобілі Ferrari і два моторні човни, що належать російському олігарху Борису Ротенбергу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Yle.

Зазначається, що обидві машини було записано на Романа Ротенберга, сина олігарха. Загальна вартість автомобілів оцінюється в 300 000 євро, моторних човнів - 225 000 євро.

Євросоюз запровадив санкції проти Бориса Ротенберга у квітні. Раніше він потрапив до списку санкцій США. Родина Ротенберга у 1990-их роках жила в Гельсінкі. Борис та Роман Ротенберги є володарями фінського громадянства.

Читайте також: У Фінляндії конфіскували активи російського олігарха Тимченка

Після повномасштабного нападу росії на Україну ЄС запровадив жорсткі санкції щодо російських компаній та приватних осіб. Зокрема, санкції було запроваджено проти багатьох, хто входить до близького оточення путіна.

У Фінляндії безпосереднім виконанням санкцій займається МЗС, проте практично за конфіскацію відповідає відомство зі стягнення боргів. Навесні приблизно в 80 випадках конфіскація, вчинена відомством, була пов'язана із санкціями. Загальна сума конфіскованого становить кількадесят мільйонів євро.

Читайте також: Шмигаль: Кошти влади рф та олігархів стануть одним з основних джерел наповнення Фонду відновлення

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США та інші країни застосували санкції проти країни-агресора. Багато компаній оголосили про припинення роботи в росії та вихід із спільних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-