Україна пропонує Європейському енерготовариству ввести заборону на російський газ та нафту – ОП

Україна пропонує Європейському енерготовариству ввести заборону на російський газ та нафту – ОП

Укрінформ
Україна стала лідером процесу запровадження санкцій проти російських енергоносіїв. 

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Україна стала лідером процесу запровадження санкцій проти російських енергоносіїв, ми зробили дуже важливу та якісну роботу. Це озвучується вперше. Сьогодні ми скористалися можливістю президентства в Європейському Енергетичному Співтоваристві, яке Україна отримала на 2022 рік, і формально внесли до цієї організації пропозицію по запровадженню заборони на купівлю, імпорт, передачу, та транспортування енергетичних товарів, які походять, виробляються або переробляються в росії. Мова про всю нафту та нафтопродукти, вугілля та інші види твердого палива, скраплений природний газ", – поінформував Єрмак.

Він уточнив, що тепер Європейське Енергетичне Співтовариство на основі української пропозиції має ухвалити рішення, адресоване всім сторонам.

Читайте також: Після війни Україна має бути у центрі нової світової системи безпеки – Єрмак

За його словами, Україна ставить перед ЄС та такими країнами, як Грузія і Сербія амбітне, але цілком реалістичне завдання щодо припинення фінансування каральної машини, армії, державного апарату, пропаганди росії – всього того, що забезпечує агресивні дії цієї держави, включно з війною в Україні.

"росія має бути позбавлена ресурсів на війну – економічно розтрощена. Ми досягнемо своєї мети", – наголосив Єрмак.

Він відзначив, що робота над пошуком механізмів економічного тиску на рф триває цілодобово: "Ми з командою у режимі 24/7 шукаємо механізми економічного тиску на рф і знаходимо їх".

Читайте також: Штати офіційно запровадили статус тимчасового захисту для українців – Єрмак

Як повідомлялося, керівництво Євросоюзу працює над можливістю запровадження ембарго на російські нафтопродукти, що стане одним із найпотужніших ударів для економіки рф, яка вже істотно постраждала від санкцій через розв’язану кремлем війну в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-