На Волині відновили роботу великі підприємства в галузі машинобудування та металообробки

На Волині відновили роботу великі підприємства в галузі машинобудування та металообробки

Укрінформ
На Волині промислові підприємства працюють на повну потужність, а також відновили роботу великі заводи в галузі машинобудування та металообробки. 

Про це повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Економіка області поступово відновлює потужності, втрачені з початку вторгнення. Відновили свою роботу великі підприємства в галузі машинобудування та металообробки. В повному обсязі працюють підприємства харчової промисловості – пекарні, виробники соусів та спецій, борошна та м’ясної продукції. Ряд місцевих виробників борошна і м’ясних товарів та агровиробники виконують на сьогодні державні замовлення щодо формування продуктового резерву Волині та постачання продуктових наборів для регіонів, які постраждали внаслідок активних бойових дій», - написав Погуляйко.

Він зауважив, що нестачі продуктів харчування та необхідних товарів в маркетах немає, адже через часткову втрату постачальників сфера переорієнтувалась на західноукраїнські логістичні хаби.

Читайте також: Програма релокації бізнесу не має обмежень за видом дільності – Мінекономіки

Погуляйко зазначив, що на повну працюють й волинські аграрії. Станом на 12 квітня посіяно майже 75 тис. гектарів ярих зернових, а також горох, цукрові буряки, кукурудза та соняшник.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що держава зацікавлена в тому, щоб бізнес повернувся до роботи, і закликає його до цього.

15 березня Верховна Рада схвалила податкові стимули для бізнесу на час війни. Так, згідно з законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», на період дії воєнного стану сплачувати єдиний податок зможуть не лише ФОПи-спрощенці, але й великі підприємства.

Читайте також: В Україні можуть концептуально змінити підходи до містобудівної діяльності

Закон також підвищує ліміт доходів для використання єдиного податку з 10 млн до 10 млрд грн. Це значно розширює коло підприємств, які зможуть зменшити податкове навантаження на час війни та зберегти свою діяльність. Податок з обороту встановлюється на рівні 2%.

Фото: Держслужба з питань праці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-