Гендиректор МАГАТЕ прибув на Южноукраїнську АЕС

Гендиректор МАГАТЕ прибув на Южноукраїнську АЕС

Фото
Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі, який уже другий день перебуває в Україні, прибув на Южноукраїнську атомну електростанцію.

Як передає Укрінформ, про це державне підприємство “Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" повідомляє у Телеграмі.

"На порядку денному обговорення питань забезпечення ядерної та радіаційної безпеки на захоплених російськими військами Запорізькій та Чорнобильській атомних електростанціях", - ідеться у повідомленні.

Робочий візит гендиректора МАГАТЕ на Южноукраїнську АЕС / Фото: Енергоатом

Крім того, разом з міністром енергетики Германом Галущенком, керівником Енергоатому Петром Котіним і головою Держатомрегулювання Олегом Коріковим гендиректор МАГАТЕ обговорить питання підтримки з боку агентства ядерної та радіаційної безпеки, а також фізичного захисту ядерних об‘єктів, матеріалів та відходів й інших джерел випромінювання в Україні у зв‘язку зі збройною агресією рф.

"Присутність МАГАТЕ на місці допоможе запобігти небезпеці ядерної аварії, яка може мати серйозні наслідки для здоров'я населення та навколишнього середовища в Україні та за її межами", - наголосив Гроссі у Твіттері, зазначають в Енергоатомі.

Він додав, що МАГАТЕ надасть технічну допомогу із забезпечення безпеки та захисту ядерних об'єктів в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня Гроссі прибув до України з метою започаткування програми підтримки безпеки ядерних об’єктів країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-