Україна готова надати свої ПГС європейській платформі зі спільної закупівлі газу - Галущенко

Україна готова надати свої ПГС європейській платформі зі спільної закупівлі газу - Галущенко

Укрінформ
Європейські держави працюватимуть над створенням платформи для спільної закупівлі газу. Ініціатива відкрита і для України.

 Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці.

«Спільна закупівля газу та його зберігання в українських газосховищах дозволить позбавитись від диктату держави-терориста і забезпечити надійне постачання енергоресурсу для всього європейського континенту», - наголосив Галущенко.

За його словами, Європа визнала необхідність відмови від енергоресурсів держави-агресора і планує посилити співпрацю для забезпечення енергетичної безпеки континенту. А також створити механізми солідарності та компенсації для закупівель енергоресурсів, щоб не залежати від їх постачання з росії.

«Ми щиро вітаємо це рішення. Адже російський газ - це зброя, як ми неодноразово наголошували. І сьогодні ця зброя вбиває невинних українських дітей! Разом ми можемо протистояти агресії і забезпечити енергетичну безпеку на всьому континенті», - сказав міністр.

Україна має значні потужності для зберігання природного газу — найбільші підземні сховища в Європі. В ініціативі Регіонального енергетичного партнерства (RESP) Україна пропонує використовувати ці ПСГ для створення стратегічного запасу газу для європейських країн.

«Україна, незважаючи на повномасштабну військову агресію з боку росії, продовжує бути потужним і надійним партнером Європи у питаннях енергетичної безпеки», - зазначив Галущенко.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон після завершення 24 березня європейського саміту в Брюсселі поінформував про рішення надати Єврокомісії мандат на спільні закупівлі газу.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-