НБУ тимчасово скасував тарифи на депозитарні послуги

НБУ тимчасово скасував тарифи на депозитарні послуги

Укрінформ
Національний банк тимчасово скасував тарифи на депозитарні послуги. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Національний банк України тимчасово скасував тарифи на депозитарні послуги та послуги щодо обліку та обігу депозитних сертифікатів»,- йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що це має сприяти ефективній роботі фінансової системи на період дії воєнного стану в Україні, а також враховуючи обмежену функціональність системи депозитарного обліку.

У регуляторі закликали учасників ринку підтримати цю ініціативу та мінімізувати власні тарифи для кінцевих інвесторів. Такий крок має, зокрема, позитивно вплинути на залучення додаткових коштів у військові облігації України, які щотижня розміщуються Міністерством фінансів України.

На період дії воєнного стану Національний банк скасував нарахування плати за послуги депозитарію, депозитарної установи та послуги щодо обліку і обігу депозитних сертифікатів НБУ, у тому числі плати за: супроводження рахунку в цінних паперах та інформаційні операції (абонентської), зберігання цінних паперів, адміністративні депозитарні операції, облікові депозитарні операції.

Відповідні зміни ухвалені постановою НБУ від 17 березня 2022 року.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-