ICU за підсумками року лідирує на ринку недержавних пенсійних фондів

ICU за підсумками року лідирує на ринку недержавних пенсійних фондів

Укрінформ
За підсумками 2021 року активи інвестиційних та пенсійних фондів під управлінням групи ICU перевищили 2,5 млрд грн. 

Про це йдеться у пресрелізі групи, який є у розпорядженні Укрінформу.

Зазначається, що ICU займає понад 17% українського ринку управління пенсійними фондами за обсягом коштів (669 млн грн) та зберігає лідерство серед усіх компаній з управління активами (КУА) за цим показником протягом п'яти років.

Загалом в Україні працюють 57 пенсійних фондів, з них 5 – під управлінням ICU: НПФ «Укрексімбанк», «Емерит-Україна», «Взаємодопомога», «Турбота» та «Династія».

НПФ під управлінням ICU очолюють рейтинги українських фондів і за дохідністю, і за обсягом коштів. Зокрема, НПФ «Укрексімбанк» показав найвищу дохідність серед усіх корпоративних пенсійних фондів, а одразу три НПФ під управлінням ICU («Укрексімбанк», «Династія», «Взаємодопомога») за дохідністю увійшли до першої п'ятірки всіх пенсійних фондів в Україні.

За підсумками останніх 3 і 5 років «Династія» та «Емерит-Україна» входять до першої трійки найприбутковіших НПФ серед найбільших відкритих пенсійних фондів, а «Укрексімбанк» та «Емерит-Україна» впродовж 10 років - до ТОП-3 найбільш прибуткових фондів серед найбільших НПФ.

«Минулого року загальна кількість фондів під нашим управлінням зросла до 17 – з'явилися фонд «ICU Глобал Еквіті Індекс», «ICU Фонд Єврооблігацій», НПФ «Турбота», а також нові венчурні фонди. Крім того, ми успішно конвертували кошти інвесторів «Фонду Облігацій», який завершив свою роботу, в новий «Фонд Облігацій II». З активами понад 120 млн грн він залишається найбільшим в країні серед публічних фондів, які інвестують в інструменти з фіксованою дохідністю», - прокоментував керуючий активами ICU Григорій Овчаренко.

Читайте також: ICU очолила рейтинг торговців ОВДП у 2020 році – НКЦПФР

Стратегія «Фонду Облігацій» продемонструвала гарні результати за останні 10 років. Середньорічна дохідність фонду сягнула 28%, набагато перевищивши показники середніх ставок за депозитами та облігаціями. У 2021 році його доходність становила 14,8%, що на 4,8% вище рівня інфляції.

«У наших планах на цей рік – розширення лінійки інструментів та подальша диджиталізація сервісів, які дозволять спростити доступ населення до фінансових інструментів», – зазначив засновник ICU Костянтин Стеценко.

Група ICU – незалежна фінансова група, що надає брокерські послуги, послуги з управління активами та приватним акціонерним капіталом, а також займається венчурними інвестиціями. Географія інтересів групи – ринки, що розвиваються. Під її управлінням перебувають активи в розмірі понад 500 млн доларів США. Засновники ICU – Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-