Торік понад 10% ВВП виробили у сільському господарстві - Лещенко

Торік понад 10% ВВП виробили у сільському господарстві - Лещенко

Укрінформ
У 2021 році частка сільського господарства у ВВП України була найвищою серед усіх секторів економіки і становила понад 10%. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко у Телеграмі.

"Сільське господарство показало найвищий приріст виробництва в 2021 році – 14,4%. За підсумками року на сільгосппідприємствах виробництво збільшилося на 19,2%. У результаті сільське господарство торік дало найвищий відсоток до ВВП серед усіх секторів економіки – понад 10%", - написав міністр.

Він також нагадав, що на агропродовольчу продукцію також припадає найбільша частка загального експорту України – близько 41% за рік.

"Ми дедалі впевненіше претендуємо на статус одного з найбільших гарантів світової продовольчої безпеки. 20 років тому Україна «годувала» лише 40 млн людей у світі. Сьогодні ж внесок України еквівалентний харчуванню близько 400 млн людей, не рахуючи наше населення", - наголосив Лещенко.

За його словами, стратегія розвитку українсього сільського господарства до 2030 року передбачає забезпечення продовольством 1 млрд людей у світі.

Лещенко додав, що для подальшого динамічного зростання агросектору уряд 9 лютого ухвалив рішення про передачу всіх функцій, що стосуються продовольства, до Мінагрополітики.

Читайте також: Уряд передав Аграрний фонд до сфери управління Мінагрополітики

Зокрема, міністерство буде формувати державну політику у сферах: безпечності та якості харчових продуктів; карантину та захисту рослин; ветеринарної медицини; органічного виробництва; обігу та маркування органічної продукції.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 1 лютого під час щорічної зустрічі компаній - членів Американської торговельної палати в Україні заявив, що у 2021 році ВВП України зріс на понад 3%. Доларовий ВВП торік становив рекордні 195 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-