ОГТСУ та словацький оператор збільшать гарантовані потужності для імпорту газу

ОГТСУ та словацький оператор збільшать гарантовані потужності для імпорту газу

Укрінформ
ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) та словацький оператор Eustream a.s. домовилися про збільшення гарантованих потужностей для імпорту газу в Україну на 15 млн кубометрів на добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОГТСУ.

"Оператор ГТС України та словацький оператор Eustream a.s. домовились про збільшення гарантованих потужностей для імпорту природного газу зі Словаччини на 15 млн куб. м на добу на точці “Будінце”. Таким чином, загальний обсяг гарантованих потужностей з 4 лютого до 31 березня 2022 року складатиме 42 млн куб. м на добу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нові гарантовані потужності будуть розподілятись через аукціони: на лютий через добові аукціони, а на березень — через добові і місячний. Бронювання нових потужностей здійснюватиметься за чинними тарифами.

Наразі сумарна доступна потужність (гарантована та переривиста) для імпорту газу зі Словаччини сягає 197 млн кубометрів на добу.

Зауважується, що до захисту енергетичної безпеки України належить максимізація гарантованих потужностей, які не залежать від наявності транзиту.

Читайте також: В Україні забронювали понад 195 мільйонів кубів потужностей для імпорту газу в лютому - ОГТСУ

Як повідомлялося, 1 лютого Україна вперше розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини. Раніше Оператор ГТС України (ОГТСУ) домовився з угорським FGSZ про подовження гарантованих потужностей для транспортування природного газу з Угорщини в Україну до 30 вересня 2022 року. Угода між ОГТСУ та FGSZ дозволяє фізично транспортувати до України до 8 млн куб. м природного газу щодоби (2,9 млрд куб. м на рік).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-