У держбюджеті не передбачені кошти на будівництво патронного заводу – глава Укроборонпрому

У держбюджеті не передбачені кошти на будівництво патронного заводу – глава Укроборонпрому

Укрінформ
З державного бюджету не передбачено виділення коштів на будівництво в Україні патронного заводу; за фінансову сторону проєкту відповідають іноземні інвестори.

Про це розповів генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв під час форуму оборонної промисловості «Ефективна промисловість для обороноздатності», який проходить в Одесі, передає Укрінформ.

«Наразі за кошти інвесторів розробляється техніко-економічне обґрунтування створення патронного заводу в Україні. І вже найближчим часом ми отримаємо розрахунки та бачення щодо цього підприємства. Зауважу, що жодної копійки бюджетних коштів на його будівництво не передбачено, принаймні в тому проєкті, про який на сьогодні йде мова», - наголосив Гусєв.

Читайте також: Гусєв: Частина підприємств Укроборонпрому – просто закинуті будівлі

За його словами, угода про виробництво боєприпасів до стрілецької зброї була підписана з канадськими партнерами, зокрема компаніями GL Munitions Inc. та Waterbury-Farrel, ще на початку червня.

Документ передбачає невідкладний початок спільної роботи над створенням передпроєктного документа патронного заводу в Україні. Найближчим часом має бути отримано відповідні розрахунки щодо підприємства.

Гусєв додав, що нині концерн активно працює над вибором 10 пілотних інвестиційних проєктів, які будуть запропоновані партнерам з США, іншим країнам, що є членами НАТО, та країнам Азії, зокрема Перської затоки.

«З низкою країн ми вже маємо зв’язки, зокрема постачаємо нашу продукцію або вже працюємо над спільними проєктами та програмами», - зауважив гендиректор Укроборонпрому.

Як повідомлялось, на восьмому році війни в Україні все ще актуальне питання власного патронного заводу, який виробляв би продукцію для потреб як української армії, так і приватних споживачів.

Читайте також: Виробництво на підприємствах Укроборонпрому зросло на 21% – Гусєв

У липні 2017 року п'ятий Президент Петро Порошенко запропонував побудувати в Україні завод боєприпасів замість втраченого Луганського патронного заводу та виділити на це 1,4 млрд грн. Цього так і не сталося.

У грудні 2019 року повідомлялося про плани будівництва патронного заводу приватним інвестором на території індустріального парку «Павлоград» у Дніпропетровській області. Передбачалося, що цей патронний завод стане першим підприємством, зведеним «з нуля» в індустріальних парках області. Однак, завод у Павлограді досі не запрацював.

Окрім того, вже третій рік йдеться про будівництво свого патронного заводу Міністерством оборони. На створення виробництва боєприпасів на арсеналах Міноборони планується витратити 300 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-