Укроборонпром на 5% збільшив виробництво у І кварталі

Укроборонпром на 5% збільшив виробництво у І кварталі

Інфографіка
Укрінформ
Загальний обсяг виробництва (товари, роботи, послуги) підприємств державного концерну "Укроборонпром" у першому кварталі поточного року наблизився до 7 млрд грн у грошовому еквіваленті, що на 5,1% перевищує показник аналогічного періоду 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

"Найбільший внесок у досягнення загального результату – понад 3,2 млрд грн – зроблено в галузі авіабудування та авіаремонту. Обсяг виробництва високоточної зброї та боєприпасів перевищив 1,4 млрд грн. Підприємства, які входять до управління бронетанкової техніки, виготовили продукції, виконали робіт і надали послуг більш якж на 1,3 млрд грн", - йдеться у повідомленні Укроборонпрому.

Частка напрямку радіолокації, радіозв’язку та спеціальних приладів становить понад 0,6 млрд грн, а суднобудування, судноремонту та морської техніки – понад 0,3 млрд грн.

Найбільшого зростання проти першого кварталу минулого року досягли сфери авіабудування та авіаремонту (28%), радіолокації (28%) і виготовлення високоточної зброї та боєприпасів (25%).

Читайте також: На заводі Малишева реалізується антикризовий план - Укроборонпром

Крім цього, у І кварталі підприємства-спецекспортери збільшили обсяги експортно-імпортних операцій (відвантаження продукції/надходження коштів) на 55% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"Ми працюємо над виконанням свого головного завдання – зміцненням обороноздатності держави та забезпеченням українського війська озброєнням та військовою технікою. Ми розвиваємо партнерство з іноземними державами та зміцнюємо свій статус надійного постачальника якісної продукції для зовнішніх ринків", – зазначає генеральний директор концерну Юрій Гусєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-