МАГАТЕ проводить планову інспекцію Южно-Української АЕС

МАГАТЕ проводить планову інспекцію Южно-Української АЕС

Укрінформ
Інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) планово перевіряють Южно-Українську АЕС (ЮУАЕС) у рамках договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Про це повідомляє АЕС на своїй сторінці у Фейсбуці.

"На Южно-Українській АЕС проводиться планова інспекція МАГАТЕ у рамках Угоди між Україною та МАГАТЕ, у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї. Перевірка відсутності незаявленого ядерного матеріалу та інформації про конструкцію ядерної установки, яка була надана Україною відповідно до Угоди, здійснюється інспекторами Агентства за участі інспектора Держатомрегулювання", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, два тижні тому МАГАТЕ розпочало також чергову планову інспекцію енергоблока №1 Запорізької АЕС, що знаходиться в плановому середньому ремонті, та сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП). Мета інспекції - перевірка відсутності незаявленого ядерного матеріалу.

Читайте також: На Запорізькій АЕС проходить інспекція МАГАТЕ

МАГАТЕ - єдиний у світі міжнародний інспектор з питань ядерних гарантій та контролю в області цивільних ядерних програм. Мета контролю - не допустити передачі ядерних матеріалів, що використовуються в ядерних установках, розташованих в 70 країнах світу, на військові цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-