За тиждень курс гривні до іноземних валют знецінився на 1% - Данилишин

За тиждень курс гривні до іноземних валют знецінився на 1% - Данилишин

Укрінформ
Скорочення надходжень іноземної валюти від нерезидентів обумовило збільшення дефіциту іноземної валюти на міжбанківському ринку для задоволення попиту клієнтів банків, і як результат за тиждень гривня знецінилась на 1% до іноземних валют.

Як передає Укрінформ, про це написав голова Ради Національного банку Богдан Данилишин у Фейсбуці.

Зазначається, що надлишковий попит клієнтів задовольнявся переважно збільшенням продажу іноземної валюти з валютної позиції банків, які компенсували його за рахунок придбання готівкової та безготівкової іноземної валюти в населення, чиста пропозиція якої минулого тижня стрімко зросла (з початку березня – 135 млн доларів США у готівковій формі, плюс 47 млн доларів США у безготівковій формі).

"Такі тенденції обумовили поступове знецінення курсу гривні до іноземних валют, яке за тиждень становило близько 1%", - написав Данилишин.

Він зауважив, що враховуючи відсутність різких коливань обмінного курсу гривні Національний банк минулого тижня не брав участі в операціях на валютному ринку (сальдо валютних інтервенцій НБУ з початку березня +50,5 млн доларів США, з початку року +270,5 млн доларів США).

Читайте також: Експерт прогнозує збереження поточної динаміки курсу долара

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів Сергій Марченко 11 лютого заявив, що підстав для погіршення курсової динаміки немає. Міністр зазначив, що резервів Національного банку достатньо, щоб утримати курс гривні, тому українцям не варто звертати увагу на незначні коливання курсу. Раніше радник президента з питань економіки Олег Устенко заявив, що, за прогнозами Мінекономіки, в 2021 році курс національної валюти може становити 28,6 грн/дол., а експерти очікують, що курс гривні цього року коливатиметься в межах 27-29,5 грн/дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-