Лісівники України торік висадили близько 180 мільйонів саджанців молодих дерев

Лісівники України торік висадили близько 180 мільйонів саджанців молодих дерев

Укрінформ
Лісівники Держлісагентства у 2020 році висадили близько 180 млн саджанців молодих дерев. І наразі готові забезпечити усе необхідне в Україні для міжнародної екологічної акції «Greening of the Planet» під час буде висаджено один мільйон дерев за одну добу в різних куточках світу.

Про це в Укрінформі під час пресконференції «Україна ініціює глобальне озеленення планети!» заявив голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, повідомляє кореспондент агентства.

«Незважаючи на те, що висаджування дерев є безпосередньо нашою роботою – наприклад, за минулий рік ми, лісівники висадили близько 180 млн молодих дерев, садженців дерев. Це в десятки мільйонів більше, ніж забрали і використали. Але така акція об'єднала дуже багато людей різного віку… Наше завдання, як людей фахових, дати людям можливість, тобто території на яких висаджується, запропонувати садивний матеріал, і головне – пояснити, як правильно висаджувати дерева для того, щоб ці дерева надалі росли і розвивалися», - сказав Болоховець.

Він зазначив, що завдячуючи цій акції суттєво змінюється екологічна і культурна поведінка людей в лісі.

«Люди більше стали звертатися із проблемами відносно вирубок, відносно засмічення лісів, відносно упередження пожеж в лісах. Такими заходами ми суттєво піднімаємо культуру людей, відношення людей до існуючих вже лісів. І стимулюючи, я вважаю, прекрасний приклад того, як потрібно озеленювати нашу планету, як потрібно боротися із викликами із глобальним потеплінням. Це суттєвий вплив, здавалося б, незначний для кожної людини, але наскільки він є важливим в плані поглинання вуглецю, очищення нашого повітря», - наголосив Болоховець.

Він додав, що ця акція є надзвичайно корисною як для сьогодення, так і для майбутнього. І висловив сподівання, що ця акція набуде планетарного масштабу і змінить відношення людей до навколишнього середовища, змусить людей думати про майбутнє.

Також Болоховець, інформував, що задля того, щоб всі дерева добре прижилися, Держлісагентство звернулося до організаторів акції із пропозицією перенести день проведення акції, на час коли будуть кращі погодні умови для висаджування молодих дерев. Та висловив упевненість, що відомство успішно впорається із технічною роботою, яка є в сфері відповідальності.

Читайте також: Уряд призначив керівника Держлісагентства

Як повідомлялося, в рамках екологічної акції «Greening of the Planet» буде висаджено один мільйон дерев за одну добу в різних куточках світу. Таким чином, ініціатори акції привернуть увагу до найбільшої проблеми століття – глобальної зміни клімату. Молоді дерева поглинають набагато більше вуглекислого газу та, відповідно, виділяють більше кисню. Навіть один мільйон висаджених дерев - це невеликий, але такий важливий внесок задля того, аби збільшити обсяги поглинання вуглекислого газу, який є рушієм глобального потепління. Вже за місяць тисячі свідомих громадян - від України до Сполучених Штатів Америки - об’єднаються заради спільної мети: – зробити планету зеленішою та стійкішою до кліматичних змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-