Милованов відкидає запуск «друкарського станка» для гривні

Милованов відкидає запуск «друкарського станка» для гривні

Укрінформ
Пряме друкування грошей на сьогоднішні в Україні неможливо. 

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю LB.ua сказав радник глави Офісу Президента і ексміністр економіки Тимофій Милованов.

«Пряме друкування грошей неможливо. Для цього потрібно змінити закон про НБУ. Змінити його швидко не можна. І краще цього не робити. Тому як би не хотілося, але друкувати гроші безпосередньо не вийде», - заявив Милованов.

Разом з тим він зазначив, що ситуація критична, потрібні гроші.

«Потрібно підтримувати бізнес. Це політичний погляд на речі. Тому я підтримую програми, які зараз запускають, щодо підтримки бізнесу», - заявив ексміністр.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, Україна цього року мала отримати від міжнародних фінансових організацій фінансування в обсязі понад 6 млрд дол., але поки з цих грошей ніхто не почув понад 3 млрд дол.

Читайте також: Нацбанк виступає проти запуску “друкарського верстата”: Це шлях у нікуди

На 2020 рік бюджетом передбачалися запозичення в розмірі 457 млрд грн, сюди входили як внутрішні запозичення, так і зовнішні. Планувалося, що від МВФ вдасться залучити близько 3,5 млрд дол., Що, своєю чергою, розблокувало б фінансування Світового банку - ще до мільярда. Також в планах - отримати макрофінансову допомогу від ЄС на 500 млн євро плюс 1,2 млрд євро, які ми можемо отримати додатково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-