Буславець пояснила, як закриватимуть шахти в Україні

Буславець пояснила, як закриватимуть шахти в Україні

Укрінформ
Трансформація вугільних регіонів має відбуватися з урахуванням потреб шахтарів у працевлаштуванні та соціальному забезпеченні.

Про це заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець під час онлайн-зустрічі з профспілками гірників, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міненерго.

За її словами, досвід інших європейських держав показав, що вугільна реформа – це тривалий та затратний процес, водночас для України він є невідворотним.

«Ми повинні рухатись цим шляхом. Відчуваючи переваги і недоліки тих чи інших заходів з трансформації безпосередньо «на місцях», профспілки також можуть напрацьовувати пропозиції для пом’якшення ситуації, залучення інвесторів у вугільні регіони», - зазначила Ольга Буславець.

На думку керівника міністерства, «гірникам важливо побачити перспективи працевлаштування у інших сферах і зрозуміти, що держава не залишить їх напризволяще».

«У нас немає планів за один-два роки все закрити і розпустити людей. Все буде відбуватися таким чином, щоб врахувати всі потреби людей, які живуть у вугільних регіонах. Потрібно показати людям перспективи, де саме вони зможуть заробляти гроші та утримувати свої сім’ї», - зазначила Буславець.

Читайте також: Реформа вугільної галузі охопить чотири області - Міненерго

Як повідомлялося, для успішного впровадження реформи Міністерство підготувало пропозиції для пілотних проєктів трансформації вугільних шахт, які дозволять не лише вирішити проблему окремих міст, а й сконцентрувати позитивний досвід для того, щоб поступово поширювати його на всю галузь.

До реалізації пілотних проєктів планують залучати міжнародних партнерів. Вони вже висловили свою зацікавленість не лише у пілотних проєктах, а й у впровадженні реформи в Україні загалом.

Зокрема, міністр економіки та енергетики ФРН запропонував створити мультифонд, в який Німеччина готова вкласти перший внесок в сумі 20 млн євро і закликає до участі інші держави. Від Великої Британії надйшла пропозиція долучитись до Безвугільного альянсу, який дасть можливість залучити фінансовий ресурс до реформування вугільної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-