В Україні інфляція знаходиться на історично низькому рівні - Устенко

В Україні інфляція знаходиться на історично низькому рівні - Устенко

Укрінформ
Інфляція в Україні знаходиться на історично низькому рівні - менше 2%, і у зв'язку з відставкою голови НБУ Смолія істотно не зміниться.

Про це заявив радник Президента України з економічних питань Олег Устенко в програмі "5 питань на злобу дня" телеканалу "ДОМ".

Він уточнив, що рівень інфляції у зв'язку з відставкою глави Нацбанку Якова Смолія істотно не зміниться.

"Ні, я не думаю, що якимось чином макроекономічні показники будуть змінені. І, насамперед, макроекономічні показники застосовуються тільки після того, коли є базові, називаються фундаментальні макроекономічні зміни. Жодної фундаментальної макроекономічної зміни не відбувається. Як було 25 млрд доларів, навіть трохи більше, в наших золотовалютних резервах, так вони там і є. Як Нацбанк був незалежним, так він і продовжує залишатися незалежним. Рівень інфляції в країні сповільнився, так він і продовжує залишатися на тому рівні, на якому є. До слова сказати, ми знаходимося на історично низькому рівні інфляції, нижче, ніж 2%. Ну і, більше того, не забувайте все-таки, що і де-факто, і де-юре НБУ - дійсно абсолютно незалежна інституція", - зазначив Устенко.

Читайте також: Радник Президента - про відставку Смолія: Незамінних немає

Як повідомляв Укрінформ, глава Нацбанку Яків Смолій 1 липня подав Президенту заяву про звільнення через «систематичний політичний тиск».

Своєю чергою в Офісі Президента запевнили, що Правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професіоналізму, додавши, що «безумовним пріоритетом залишається забезпечення незалежності Національного банку України».

У четвер, 2 липня, Президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду подання на звільнення Смолія з посади голови НБУ. Відповідний проєкт постанови підтримав Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Читайте також: Відставка Смолія: у Раді НБУ назвали мінімальним ризик зриву програми МВФ

Позачергове засідання Верховної Ради, на якому будуть розглянуті кадрові питання, відбудеться в п'ятницю, 3 липня, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. За його словами, ймовірність того, що заяву Смолія про відставку буде прийнято, "дуже висока".

Арахамія додав, що на позачерговому засіданні в п'ятницю, крім проєкту постанови про відставку Якова Смолія, може бути розглянуто питання відставки голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-