Мінфін залучив до бюджету понад 1 мільярд від продажу держоблігацій

Мінфін залучив до бюджету понад 1 мільярд від продажу держоблігацій

Інфографіка
Укрінформ
Міністерство фінансів України за підсумками аукціону з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) 26 травня 2020 року залучило до державного бюджету понад 1 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів у Facebook.

"На аукціонах 26 травня 2020 року Міністерство фінансів запропонувало інвесторам номіновані в національній валюті цінні папери з терміном обігу 3, 6, 9 та 12 місяців. За підсумками аукціону до державного бюджету було залучено 1 037 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Ставки дохідності за короткостроковими інструментами знижено. Середньозважена ставка дохідності за тримісячними ОВДП склала 10,19% (зменшення на 31 базисний пункт), а за шестимісячними – 10,33% (зменшення на 45 б.п.). При цьому, Мінфін не задовольнив попит по ставках вищих, ніж на минулому аукціоні, за 9-місячними та 12-місячними ОВДП, залишивши незмінними ставки доходності за річними ОВДП та залучивши при цьому 314 млн гривень. За 9-місячними паперами аукціон не відбувся.

Читайте також: Мінфін запропонує більш довготермінові ОВДП

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів України за підсумками аукціону з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) 19 травня 2020 року залучило до державного бюджету 21,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-