У Мінфіні назвали тимчасову заміну Верланову та Нефьодову

У Мінфіні назвали тимчасову заміну Верланову та Нефьодову

Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко вважає, що звільнені сьогодні з посад голова Державної податкової служби Сергій Верланов та голова Митної служби Максим Нефьодов втратили довіру людей і мали піти.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

"Кадрові зміни у ДПС і ДМС назріли давно. Я це неодноразово наголошував. У суспільстві давно існує критична маса нереалізованих сподівань щодо діяльності Митниці та Податкової. Навіть у докризовий час керівництво цих служб виявилося нездатним виконувати покладені на них завдання. А в нинішніх умовах їхнє перебування на посадах було ризиком забезпечення фінансової безпеки. Вони втратили довіру людей і мали піти", - наголосив міністр.

За його словами, це перший крок до очищення фіскальних органів держави.

Читайте також: Кабмін звільнив голову податкової служби Верланова

Марченко повідомив, що наразі виконання обов’язків голови Митної служби тимчасово покладено на керівника одного з департаментів ДМС Ігоря Муратова, а виконання обов’язків голови Податкової - на Михайла Тітарчука, заступника голови ДПС.

"Ближчими днями буде призначено нових очільників цих двох відомств", - зазначив він.

Читайте також: Нефьодова звільнили з посади голови Митниці

Марченко також підкреслив, що кадрові рішення – найбільш помітна, але не єдина площина реформування ДМС і ДПС.

"Паралельно ми готуємо інституційні зміни в обох відомствах. Формуємо нові управлінські команди. Визначаємо внутрішні структури та функціонал. Ідеться про рестарт обох служб. Прозорість – найкращий аргумент проти корупції й тіньових схем", - заявив він.

Як повідомлялося, у п'ятницю на позачерговому засіданні уряду було звільнено голову Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Митної служби Максима Нефьодова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-