Приватизувати

Приватизувати "Зорю-Машпроєкт" ніхто не збирається — Арахамія

Укрінформ
Голова фракції партії "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія запевнив миколаївців, що приватизувати державне підприємство "Зоря-Машпроєкт" наразі ніхто не збирається.

Про це Арахамія написав у Facebook, відповідаючи на звернення начальника проєктно-конструкторського бюро ДП НВКГ "Зоря"-"Машпроєкт" Олега Луговіна стосовно можливої приватизації підприємства.

"Ніхто не збирається його приватизувати. Мова йде про передачу повноважень з Верховної Ради до Кабміну", - написав Арахамія.

Варто зазначити, що Арахамія – мешканець Миколаєва. Саме тому до нього апелюють працівники "Зорі", які побоюються приватизації заводу.

Як повідомляв Укрінформ, під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, уряду і правоохоронних органів Президент Володимир Зеленський доручив до 1 жовтня 2019 року прийняти законопроект про скасування переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

Читайте також: Зеленський доручив до 1 грудня передати на приватизацію 500 підприємств

Крім того, глава держави наголосив на тому щоб "розпочати підготовку великих державних компаній до приватизації із залученням інвестиційних радників". Термін - до 1 грудня 2019 року.

Миколаївське ДП НВКГ "Зоря-Машпроєкт" - один з лідерів світового газотурбобудування. Понад 90% його продукції йде на експорт. Тут проєктують і виготовляють турбіни для кораблів, суден, електроенергетики, газотранспортних магістралей. Продукція комплексу поставляється в Індію, Китай, В'єтнам, Сінгапур, Південну Корею, Іран та інші країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-