В Україні з 2016 мінімальна зарплата зросла втричі

В Україні з 2016 мінімальна зарплата зросла втричі

Укрінформ
Мінімальна заробітна плата в Україні за три роки зросла в три рази і наразі становить 4 173 грн.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева під час підсумкової пресконференції в п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Завдяки розробленим і ухваленим законам за три роки мінімальна заробітна плата в Україні зросла в три рази, не на 3%, а в три рази й сьогодні вона складає 4 тисячі 173 гривні на місяць”, - сказав Рева.

За його словами, зростання мінімальної зарплати привело до зростання середньомісячної заробітної плати в Україні.

“У 2016-2019 роках середня заробітна плата в Україні виросла у два рази й становила протягом першого півріччя 2019 року 10 тисяч 027 грн на місяць”, - повідомив міністр соцполітики.

Читайте також: Зарплатні борги на Миколаївщині цьогоріч скоротилася на дві третини

Водночас, зауважив Рева, уряд прийняв також рішення щодо підвищення заробітної плати 3 млн працівників у бюджетній сфері та грошового забезпечення військовослужбовців.

Окрім того, міністр зазначив, що завдяки зростанню заробітної плати у цьому році продовжено тенденцію до покращення структури доходів.

“Питома вага заробітної плати в структурі доходів населення перевищила 50% і наближає нас до показників європейських країн. Не по її розміру, а по структурі. На сьогодні вже 50% у структурі доходів складає зарплата, а було 40%”, - повідомив Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-