Данилюк розбирається із ситуацією щодо обшуку на

Данилюк розбирається із ситуацією щодо обшуку на "АрселорМіттал"

Відео
Укрінформ
Секретар РНБО України Олександр Данилюк з'ясовує обставини щодо обшуку СБУ на ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

"Тривожний виклик. Розбираюся...", - зазначив Данилюк, поширивши звернення ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у зв’язку з обшуком СБУ.

У відеозверненні виконувач обов’язків генерального директора ArcelorMittal Кривий Ріг Олександр Іванов зазначив, що сьогодні представники Служби безпеки України прийшли з обшуком на сучасний, щойно побудований об'єкт — третю машину безперервного лиття заготовок. "У нас вилучили копії всіх документів по цьому обладнанню і почали перевірку з контролю іонізаційного випромінювання», - зазначив Іванов.

На його думку, такі дії виглядають "дещо нелогічними і ставлять під сумнів подальшу реалізацію масштабної програми модернізації в АрселорМіттал Кривий Ріг".

В.о. гендиректора зазначив, що події, що відбуваються останнім часом, ставлять під загрозу розвиток і подальше майбутнє підприємства та його колективу. "Ми нікого не звинувачуємо, але хочемо бути впевненими, що всі дії будуть відбуватися виключно в законодавчому річищі за єдиними стандартами. Тому просимо про підтримку з боку наших партнерів і міжнародних організацій», — додав Іванов.

Як відомо, «АрселорМіттал Кривий Ріг» – одне з найбільших металургійних підприємств в Україні. Наразі підприємство є лідером із забруднення повітря у місті та області. На нього припадає понад 30% всіх викидів по області і майже 80% - по Кривому Рогу.

Читайте також: "АрселорМіттал" готовий пустити екоінспекторів на виробництво

Днями Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з робочою поїздкою на Дніпропетровщині, провів у Кривому Розі нараду, присвячену проблемам природоохоронної діяльності та екологічної ситуації в місті. Під час цієї нарада він, зокрема, запропонував «АрселорМіттал» «фінансово вибачитися» перед хворими людьми.

У свою чергу в "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявили, що готові в найкоротші терміни вжити заходів для поліпшення екологічної ситуації в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-