Аналітики прогнозують продовження зростання долара до гривні

Аналітики прогнозують продовження зростання долара до гривні

Укрінформ
В Україні цього тижня очікується продовження зростання долара до гривні: купуватися/продаватися готівковий долар в банках може по 27,0/27,4 грн.

Про це йдеться у прес-релізі Альпарі, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Цього тижня ми очікуємо продовження зростання долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися за тиждень близько 27,5 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,0/27,4 грн", - йдеться у повідомленні.

В Альпарі наголошують, що минулого тижня курс долара до гривні помітно зріс на всіх сегментах валютного ринку на 1,4-2,7%. Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 26,47 грн до 26,85 грн (+1,4%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень зросли з 26,18/26,45 до 26,59/26,93 (+1,6%/+1,8%).

Долар на міжбанку за минулий тиждень дорожчав кожну торговельну сесію, за винятком лише минулої п'ятниці, коли він дещо знизився.

Читайте також: НБУ відкликав ліцензію на здійснення валютних операцій у ТОВ "Лев Капітал"

При цьому за минулий тиждень НБУ продав на ринку на чистій основі (різниця між проданою і купленою валютою) $31,5 млн з валютних резервів для стримування зростання курсу.

У той же час, більшу частину минулого місяця Нацбанк купував валюту на ринку, поповнивши резерви за період з 1 по 24 травня на $ 0,5 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-