Дворівневість системи: У СЕТАМ розповіли про розмежування функції проведення торгів

Дворівневість системи: У СЕТАМ розповіли про розмежування функції проведення торгів

Укрінформ
Електронна торгова система має бути дворівнева і складатись з центральної бази даних та електронних майданчиків, де на кожен з цих рівнів покладаються свої функції.

Таку думку під час круглого столу в Укрінформі на тему "Реалізація майна банкрутів через електронні торги з використанням сучасних технологій" висловив заступник генерального директора з юридичних питань ДП “СЕТАМ” Микола Писанчин, повідомляє кореспондент агентства.

"Як ми бачимо (фунціонування електронної торгової системи - ред.) - це дворівнева система, яка працює наступним чином. Є центральна база даних, яка забезпечує проведення торгів та надає ряд супутніх послуг, це і кол-центр, і консультаційна підтримка, але яка не здійснює торгів. Другий рівень - це торгові майданчики, які під’єднуються до цієї системи, конкурують сервісами, залучають клієнтів з-за кордону чи в середині країни та отримують винагороду за реалізацію майна", - сказав Писанчин.

Також він зазначив, що зайвою є процедура надання документів, оскільки на його думку така процедура вже застаріла і ускладнює життя потенційним учасникам торгів.

"Виключною вимогою має бути онлайн-реєстрація без будь-якої ідентифікації, а також внесення гарантійного внеску", - зауважив менеджер ДП “СЕТАМ” та додав, що він категорично проти того, щоб хтось у ручному режимі визначав, чи допускати учасника до торгів, чи ні.

Читайте також: Зеленський підтримує відтермінування запуску оптового енергоринку

Як повідомлялось, Верховна Рада України у жовтні 2018 року прийняла, а Президент України у квітні 2019 року підписав новий Кодекс з процедур банкрутства, у якому прописані принципово нові підходи до банкрутства, в тому числі банкрутство фізичних осіб та електронні аукціони для продажу майна боржників через електронну систему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-