Україна імпортуватиме живих тварин та продукцію тваринництва за новими правилами

Україна імпортуватиме живих тварин та продукцію тваринництва за новими правилами

Укрінформ
Вводяться у дію нові вимоги щодо імпорту живих тварин та їхнього репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

“З 24 листопада 2019 року в Україні набувають чинності нові вимоги щодо імпорту живих тварин та їхнього репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки. Відповідний наказ Мінагрополітики № 553 було оприлюднено 24 травня у Офіційному віснику України №39 та внесено до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів на сайті Мінюсту”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виконання вимог наказу надасть можливість врегулювати спірні питання, які виникають при здійсненні міжнародної торгівлі. Адже наказ визначає вимоги до вантажів, які підконтрольні Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, на основі ризик-орієнтованого підходу з урахуванням вимог європейського законодавства та рекомендацій МЕБ.

Наголошується, що дія нових вимог сприятиме зниженню рівня регулювання імпорту вантажів, розвитку міжнародної торгівлі, розвитку тваринництва і забезпеченню населення безпечними продуктами харчування.

Читайте також: Канада завершила перевірку української системи контролю виробництва м'яса птиці

Наказ №553 «Про затвердження Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їхнього репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки» було розроблено Міністерством аграрної політики та продовольства України з метою удосконалення вітчизняних нормативно-правових актів, гармонізації українського законодавства до міжнародних вимог, виконання Угоди СОТ про санітарні та фітосанітарні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-