Цьогоріч ФДМУ уже перерахував до бюджету понад 500 мільйонів від оренди держмайна

Цьогоріч ФДМУ уже перерахував до бюджету понад 500 мільйонів від оренди держмайна

Укрінформ
За неповних 4 місяці 2019 року Фонд державного майна перерахував до бюджету 528,7 мільйона гривень за оренду державного майна.

Про це повідомив в. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров у Facebook.

"Рубіж у півмільярда гривень пройдено. Фонд перерахував до бюджету країни за неповних 4 місяці нового року 528,7 мільйона гривень за оренду державного майна. Це хороші показники із суттєвим випередженням планових завдань. Вже виконано 44,07% від встановленого на 2019 рік бюджетного завдання у 1,2 мільярда гривень", - написав Трубаров.

Він зазначив, що державне майно має попит, особливо в промислових регіонах країни. Однак неприйняття нового закону про оренду гальмує розвиток орендних відносин між державою і бізнесом, величезна частина державного майна продовжує занепадати або незаконно здається в оренду балансоутримувачами.

Читайте також: Мала приватизація уже принесла бюджету 870 мільйонів - Кубів

Очільник Фонду пояснив, що новий закон - це насамперед електронні аукціони, мінімальний час передачі майна в оренду, спрощена процедура укладання договору, без додаткових запитів і дозволів, ефективний захист від недобросовісних орендарів, повна заборона оренди юридичним і фізичним особам, пов'язаним з країною-агресором Російською Федерацією та багато інших норм, необхідних для розвитку цивілізованого ринку оренди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-