Реформа ДФС: Кандидатів на посади керівників перевірили на знання іноземної мови

Реформа ДФС: Кандидатів на посади керівників перевірили на знання іноземної мови

Укрінформ
Комісія з питань вищого корпусу державної служби 9 квітня перевірила претендентів на посаду керівників Державної податкової служби (ДПС) та Державної митної служби (ДМС) на володіння іноземною мовою.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів на своїй сторінці у Facebook.

"Претендентів на посаду керівників ДПС і ДМС перевіряли на володіння іноземною мовою. За результатами перевірки Комісія остаточно сформувала список кандидатів, які допускаються до участі у конкурсі", - йдеться у повідомленні.

До конкурсу на посаду голови ДМС, за інформацією Мінфіну, допущені наступні кандидати: Гармаш Євген — проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів, Груша Артем — генеральний директор ТОВ "Ліга Імпекс"; Нефьодов Максим — перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України; Орленко Ігор — заступник начальника Головного управління ДФС у Київській області; Саварець Андрій — керівник громадської організації "Центр розвитку цифрової економіки", експерт Центру соціально-економічних досліджень “CASE Україна”; Федоришин Олександр — доцент кафедри цивільного, господарського права та процесу Академії адвокатури України, директор юридичної компанії "Федоришин та партнери.

До конкурсу на посаду голови ДПС, за інформацією Мінфіну, допущені наступні кандидати: Верланов Сергій — заступник міністра фінансів України, Кавилін Олексій — начальник ГУ ДФС у Київській області, Кулик Петро — екс-начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в Івано-Франківській області (тимчасово не працює); Олексієнко Дмитро — виконавчий директор ТОВ "Стандарт-аудит"; Петухов Сергій — заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції.

Читайте також: ДФС: Цьогоріч до бюджету надійшло ЄСВ на 23,2% більше

Наступний етап конкурсу відбудеться 16 квітня о 10:00, а саме пройде тестування на знання законодавства та оцінювання Комісією з питань вищого корпусу державної влади виконаних кандидатами ситуаційних завдань; 23 квітня о 10:00 буде проведено співбесіду з кандидатами та відбудеться підбиття результатів конкурсу.

До процесу перевірки та оцінювання робіт потенційних керівників ДПС та ДМС будуть допущені українські та іноземні експерти, представники бізнесу, аби забезпечити неупередженість обрання кандидатів, які конкурсна комісія рекомендуватиме уряду.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабмін постановив реорганізувати Державну фіскальну службу (ДФС) України та утворити Державну податкову службу та Державну митну службу. Наприкінці березня 2019 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про оголошення конкурсу на посади голови Державної податкової служби та голови Державної митної служби.

У понеділок 8 квітня Національне агентство з питань державної служби завершило прийом документів від кандидатів на посади керівників ДПС і ДМС; станом на цю дату, за інформацією, яку оприлюднив в.о. голови ДФС Олександр Власов, було зафіксовано 14 претендентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-